ÇOCUK BAKICISI


Çocuk bakıcılar ailenin sözü geçen kişileri tarafından görevlendirilmiş kadınlardan oluşan bakıcılardır. Dolayısı ile çocuğunuzu emanet edecek bir çocuk bakıcısı bulmak günümüzde kolay seçenekler arasında yerini almaktadır. Çocuk bakıcısı bulmak kolay fakat iyi bir çocuk bakıcısı bulmak ne kadar kolay orası tartışılır. As İlkem Danışmanlık olarak sizlere çocuk bakıcısı konusunda işinde profesyonel kişileri sunmaktayız. Çocuğunuzun gelişimini olumlu etkileyecek, büyüdüğünde ahlak ve zeka sahibi oldurtacak kişileri bünyemizde barındırmaktayız. Elemanlarımız son derece üst donanıma sahip ve eğitimli kişilerdir. Çocuk bakıcısı konusunda işini ilerletmiş kişileri özenle seçerek verdiğimiz hizmetler arasına kişileri eklemekteyiz.

Günümüzdeki aileler işlerinden dolayı çocukları ile ilgilenecek vakitleri pek bulamazlar. Çocukları evde yalnız bırakmak ise başlı başına çok büyük bir hatadır. Çocuklar evde yalnızken tehlikeli durumlar ile karşılaşabilirler. Hayata yeni başladıkları için oldukça meraklıdırlar. Dolayısı ile bir şeyler denerken evinizde yangın çıkarabilir, bir yerden zıplarken düşüp bir yerini kırabilir. Çocukları yalnız bırakmamak adına aileler iki seçenek arasında kararsız kalmaktadır. Bu seçeneklerden biri çocuk bakıcısı tutmak diğeri ise kreşe yazdırmak. Yazımızın devamını okuyarak hangisinin daha iyi olduğunu iyi bir şekilde anlayabilirsiniz.

Çocuk bakıcısı seçerken mutlaka referanslarına dikkat etmelisiniz. Firma olarak çalışan çocuk bakıcıları ise firmaya bağlı oldukları için firmanın başarılarına göz gezdirebilirsiniz. Hakkında şikayet olmayan firmalar genellikle bu işleri çok iyi yapmaktadır. Küçük bir araştırma yaparak bu konular hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Çocuk Bakıcısı Tercih Etmeniz İçin En Önemli Neden

Çocuklarınızı kreşe yazdırdığınız zaman, aynı anda birden fazla çocuk ile ilgilenmek zorunda olan bir kişiye bırakacaksınız. Dolayısı ile çocuğunuza özel ilgi gösterilmeyecek, bir eksiği varsa anlaşılmayıp giderilemeyecek. Çocuk bakıcıları sadece sizin çocuğunuza odaklanacağı için her türlü ihtiyacını karşılayarak eğitiminde büyük rol oynayacak. Kreş öğretmenleri kadar tecrübeli kadromuzdan kişiler çocuğunuzun eğitimini bir yere kadar götürebilecek. Okul öncesi gerekli tüm bilgileri çocuğunuza çeşitli oyunlar ile hazmettirecek. Dolayısı ile hem eğlenerek hem öğrenme aşamasında büyük işler başarılabilecek. Çocukların en sevdiği oyunları oynarken öğrenme kapasitelerinin çok yukarıda olduğu bilinmektedir. Böylece özel ilgi gösterilirken hem kendisini özel hissedecek hem de zeka seviyesi, gelişimi olumlu yönde etkilenecek.

Çocuk Bakıcısının Görevleri Nelerdir?

  • Çocuğunuzun besin ihtiyaçlarını gidermek. Bu ihtiyacı evde olan malzemeler ile yapabilir, sizin özel olarak aldığınız besinleri kullanabilir. Dolayısıyla yemek malzemelerini sizlerin temin etmesi gereklidir. Bu ise sizin avantajınıza olan bir olaydır. Çocuğunuz için aldığınız en kaliteli malzemelerden yemek hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Çocuklar ile oyunlar oynamak. Oyun oynarken de eğitici bilgiler vermek, okul öncesinde bilgiye zemin hazırlamak.
  • Çocuklara kitap okumak, canı sıkıldığında sürekli olarak onlarla ilgilenmek.
  • Çocuklarda bez takılı ise bezini değiştirmek veya tuvalet ihtiyaçlarında yardımcı olmak.
  • Çocuğunuzun uyuma saatlerinde uykusunu tamamlamasında yardımcı olmak.