YAŞLI BAKICI


Yaşlı bakımı hizmeti genel olarak özel evlere tercih edilen bir hizmettir. Evde tek başına yaşayan yaşlı ailesine bakamayacak kişiler hasta bakıcı tutarak ebeveynlerinin evlerinde tek başına güvende yaşamasını sağlarlar. Bu durum yaşlı hastalar için de geçerlidir. Yaş gereği birçok işi yapamayacağından dolayı yaşlı bakıcı kişiler imdada koşmaktadır. Ev içerisinde temizlik, yaşlı kişinin bakımı, yemek ve birçok işleri kendileri halletmektedir. Yaşlı bakımı seçimi konusunda ve güvenme açısından oldukça dikkatli olmalısınız. Aksi durumlarda yaşlı kişiye kötü davranılabilir, hoş olmayan durumlar ortaya çıkabilir. Bu iki taraf için de can sıkıcı bir durum halini alacaktır. Sizlere vereceğimiz bilgiler doğrultusunda karar verme aşamasını rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Yaşlı Bakıcısı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Yaşlı bakıcılar, hastaları ile duygusal bağ kurabilmelidirler. Bu aşamanın gerçekleşmesi sonucunda ise iki taraf da birbirine hoşgörülü davranır. Dolayısı ile ortada istenmeyen durumlar açığa çıkmaz.

Yaşlı bakıcı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer en önemli unsur ise referans unsurudur. Hasta bakıcı olacak kişiden referans istemelisiniz. Referans bölümünde yer alan telefon numaraları ile irtibata geçerek daha önceki hastalarının veya hasta yakınlarının görüşlerini alın. Eğer kötü bir durum yaşandıysa veya memnun kalmadıkları yerler var ise mutlaka üstüne basa basa sorun. Bu durum sizi istenmeyen durumlardan kurtaracaktır. Yaşlıları başkasına emanet etmek oldukça dikkat ve emek isteyen bir iştir. Her yaşlı bakıcıyı doğal olarak anında işe başlatamazsınız. Eğer yaşlılarınıza değer veriyorsanız bu durumda üzüleceğiniz durumlar ortaya çıkacaktır.

Profesyonel olarak iş yapan firmalardan hasta bakıcı tercih etmeye özen gösterin. Bu şekilde şikayet edebileceğiniz bir yer, istenmeyen durumlar olduğunda iletişim kurabileceğiniz bir üst yönetimi olacaktır.

Yaşlı Bakıcısında Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Öncelikle her bakıcıda olması gereken özellik olan hoşgörü yaşlı bakıcılarında da olmalıdır. İyi niyet her zaman için kendimizden büyükler için önemlidir. Uzun yıllar geçirmiş ve tecrübe edinmiş kişiler karşısında saygılı ve hoşgörülü olmalıdırlar. Böylece iki taraf da iyi anlaşarak huzur dolu günler geçireceklerdir. Sizin de aklınız emanet ettiğiniz yaşlı tanıdığınızda kalmayacaktır.

Bu konularda bilgili, okul okumuş veya eğitimler almış kişileri tercih etmelisiniz. Dolayısı ile görüşme esnasında diploma talep ederek bu diplomanın doğruluğunu test edin. Çeşitli sorular sorun ve sabır gösterip göstermediğini ölçün. Size karşı sabırlı olan, düzgün cevaplar veren kişiler yaşlı kişiye de aynı şekilde davranacaktır.

Yaşlı bakıcıların olumsuz durumlarda büyük sabır ve hoşgörüsüne devam etmeleri gerekmektedir. Ne olursa olsun karşıdaki kişiler yaşlı insanlar olduğu için hiçbir zaman gardını düşürmemelidir. Bu tür kişileri tespit edebilmeniz için hasta bakımı esnasında bir süre yanında beklemek iyi olacaktır. Böylece tüm hareketlerini izleyerek olumsuz bir durum olduğunda kendisine veya çalıştığı firmaya belirtebilirsiniz.