BEBEK BAKICISI


Yeni bir bebeğiniz olduysa ve doğum izniniz sona erdiyse artık bir bebek bakıcısı bulmanın vakti gelmiş demektir. Bu durumda göz nuru olan bebeğinizi işinde profesyonel olan kişilere emanet etmek hem bebeğinizin gelişimi hem de sizin aklınız için en iyisi olacaktır. Aksi takdirde aklınız işteyken evde kalabilir ve işinize odaklanamayabilirsiniz. Bu da işten atılmaya kadar gidebilir. Günümüzde bebek bakıcılığı üzerine eleman yetiştiren, eğitim görmüş kişileri bünyesine katan birçok firma bulunmaktadır. Bizim firmamız da işinde uzman ve bebek bakımı konusunda oldukça tecrübeli kişileri çalıştırmaktadır. Herhangi bir problem olması durumda ise direkt olarak yönetim ile iletişime geçebiliyor, hataları telafi ettirebiliyorsunuz. Yalnız başına çalışıp bebek bakımı hakkında bilgisi olmayan kişilere nazaran verdiğimiz hizmetler oldukça üst düzeydir. Siz de hem sosyal açıdan hem de akıl açısından gelişmiş bebekler istiyorsanız bizlere müracaat edebilirsiniz.

Bebek Bakıcısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Bebek bakıcısının diploması olduğuna dikkat edin. Eğitimli kişiler ile çalışmak bebeğinizin gelişimini olumlu etkileyecektir. Firmadan bebek bakıcısı temin edecekseniz de firma ile iletişime geçerek detaylı bilgiler isteyin.

Bebek bakıcısı yapacak kişinin daha önceden aldığı eğitimler oldukça önemlidir. Bebek psikolojisini bilmek, çeşitli durumlarda yapılacak işleri bilmek ve acil durumlar için hazırlıklı olmaları gereklidir.

Bebek bakıcısını seçtikten sonra bir süre yanında bekleyin. Bebeğinize nasıl davrandığını dikkatli bir şekilde gözleyin. Yaptığı yanlışlar varsa iletişime geçin ve sorunlarınızı çözmeye çalışın.

Bebek Bakıcısında Olması Gereken Özellikler

  • Bebeklerin bilinci yerinde olmadığı için bebek bakımı oldukça zor bir iştir. Dolayısı ile en başında sabır ister.
  • Bebek bakıcılığını yapacak kişi şefkat dolu olmalıdır. Annelerin kadar şefkat duygusunu karşılayamasa da elinden geleni yapmalıdır.
  • Bebek bakıcılığını üstlenen kişi, bebeğin ailesinin gözünün arkada kalmamasını sağlamalı.
  • Bebeğe mama yedirme, bez değiştirme, banyo yaptırma, ilaç içirme konularında bilgi sahibi olması gereklidir. Yanlış ilaç verme, fazla ilaç verme gibi durumlarda bebeğin sağlığı olumsuz olarak etkilenebilir.
  • Bebekler ile anlaşabilen kişiler olmalıdırlar. Bebeklerin sevdikleri oyunları oynamalı, onlar ile sürekli olarak vakit geçirmelidirler. Bebekleri yalnız bıraktıkları zaman başlarına kötü şeyler gelebilir. O yüzden sürekli olarak ilgi halinde olup bebekleri yalnız bırakmamalıdırlar.

Çalışan Ailelerin Tercihi: Bebek Bakıcıları

Aileler iş hayatının yoğunluğu ile bebekleri ile ilgilenemiyor, yanlarında kalamıyorlar. Verilen doğum izinlerinin süreleri kısa olduğundan dolayı bebekler yaşını doldurmadan işe başlamak zorunda kalıyorlar. Dolayısı ile bebekle ilgilenecek kişilerin olması gerekir. Bu şekilde bebek gelişimine katkı sağlayarak sağlıklı bir şekilde büyümesi gerçekleşebilir. İşinde uzman bebek bakıcıları sürekli olarak bebeklere yeni bir şeyler katmaya çalışır. Bebek bakıcıları eğitimli kişiler olduğundan dolayı hem hayat tecrübelerini hem de aldıkları eğitimleri yansıtarak en iyi şekilde bebek bakımını üstlenirler. Böylece gözünüz arkada kalmaz.